Dansukkerin sivuilta löytämäni kinuskin ohjeen innoittamana päätin kokeilla kinuskitäytteisiä suklaakonvehteja.

Lisäsin vielä mukaan kinuskin joukkoon Dr. Öetkerin salmiakkihippuja. Kinuskista tuli maultaan oikein hyvä, ehkä vähän hopeatoffeen makuinen.

Ohjeessa annetaan ohje kinuskin teolle mikrossa, mutta itse tein sen kattilassa. Aikaa meni noin puolisen tuntia. Kinuski on valmista kun kylmään veteen tipauttaa vähän kinuskia ja se jähmettyy.

1 dl kuohukermaa
1/2 dl vaaleaa siirappia
1/2 dl siro erikoishienoa kidesokeria
1 rkl kaakaotomusokeria

Sekoita kaikki kinuskin ainekset mikroaaltouunin kestävässä lasikulhossa ja kuumenna täydellä teholla (600–700 W) 5 minuuttia. Sekoita. Keitä vielä 2-3 minuuttia. Voit myös keittää kinuskin kattilassa liedellä.

Anna kinuskin jäähtyä hieman, ennen kuin jaat sen vuokiin.

1112134.jpg